Movies, Chocolate and Hot Tea

The title is not responsible for the blog content.

Movies, Chocolate and Hot Tea

The title is not responsible for the blog content.

Movies, Chocolate and Hot Tea

توضیحی وجود ندارد. آنچه در پی می اید همه تفسیر است.

برای درخواست رمز لطفا آدرس ای میل یا وبلاگ معتبر خود را در کامنت خصوصی قید کنید. البته تضمینی نیست که رمز برای همه ارسال شود. وبلاگ تازه تاسیس هم قبول نیست.
Sexism, Racism, Ageism and Homophobia
Are not welcome in this area

بایگانی

آخرین مطالب

سوپ های نامانوس

يكشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۴۰ ب.ظ

همین الان دیدن ویدئوهای آشپزی یوتیوب را نیمه کاره گذاشتم تا این پست را بنویسم. 

داشتیم در مورد سوپ حرف می زدیم و قرارمون این بود که در مورد سوپ هایی که غلظتشون را از پکتین سبزیجات می گیرند حرف بزنیم. خوب الان زمان صحبت در مورد آنها است. 

شما بهتر از من می دونید که چندی است دنیا را سبک زندگی ویگن برداشته. من در همین جا ضمن برائت جستن از این سبک زندگی، ارادت خودم را به کسانی با طیب خاطر چشم و دهان بر لبنیات و تخم مرغ بسته اند، اعلام می کنم. خوش به حالتون که عجب اراده ای دارید. من یکی حاضرم گوشت نخورم اما دهان بر لبنیات بستن از من یکی بر نمی اد! من بدون پنیر زامبی می شوم، دراکولا می شوم، گوریل انگوری می شوم و در آرزوی به نیش کشیدن پنیر مثل خون آشامی در نور خورشید می سوزم و دود می شوم. ولی خوب چه می شه کرد. بعضی ها زندگی ایده آلی را تصور می کنند که در آن تمام مزارع پرورش گوشت، تخم مرغ، و شیر بسته شده و به جاش علف سبز شده، حیوانات دیگر استثمار نمی شوند و جوی شیر سویا و میپل سیروپ به جای شیر و عسل جاری است. خوش به حالشون که چشم بر آن روی حقیقت بسته اند. 

آره خدمتتون عرض کنم که با رواج رژیم های جورواجور گیاه خوارانه ( وجی تری ین و ویگن) مدل بهینه شده ای از سوپ هم باب شده که احتمالا شما هم آن را میل کرده اید، یا با ریختش در فیلم ها و سریال های خارجی آشنا شده اید. در این سوپ الزاما گوشت بهم نمی رسه فلذا ساخت و غلظت بخشیدن به آن آن تکنیک ویژه ای لازم داره که عرض می کنم خدمتتون. 

قبلا اشاره کرده بودم که اگر سبزیجات با فیبر بالا، مثل کدو حلوایی، کرفس، هویج و تره فرنگی را به کمک همزن برقی، یا انواع غذاساز تا مرز شکستن سلولهای تشکیل دهنده اش خرد کنید، پلیمر قندی سلولزی ای شکل می گیرد که مثل ژلاتین حیوانی که پایه ژله است،عمل می کند و مایع سوپ شما را  بعد از سرد شدن عین لرزانک بهم پیوند خواهد داد. تا آنجا که حتی اگر سوپ حاضر شده با این تکنیک  را بعد از سرد شدن تکان بدهید عین ژله Jiggle jiggle کند. حضور این ماده خاص در سوپ می تواند به راحتی به مایع گرم و بی رمقی که حاصل از پخت سبزیجات است صفا داده و انسجام بدان ببخشد. پس بنابراین ویگن ها وجی تری ین های محترم بدون هیچ واهمه ای می توانند سوپ بخورند و لذت ببرند. 

این نکته شگفت آور به تنهایی نمی تواند از پس خوشمزه کردن سوپ شما برآید چرا که سوپ علاوه بر غلظت به مزه هم نیازمند است و خدا نصیب نکنه که مواد اولیه سوپ های این رقمی مجموعا آنچنان آش دهان سوژی نیستند که شما را به وجد بیاورند. فلذا باید به زور هم که شده مزه دارشون کنید. 

من یک بار از این سوپ های پتکتینی خوردم و خوشم آمد. البته من مریض بودم و حالم خراب بود. دوستان برای بهبود حالم سوپ و کنیاک برام آوردند و با این ترکیب جادویی شفایم دادند. همین جا لازم است از جنیفر عزیزم که الان با اهالی شمال آمریکا مانوس و همنشین شده، و اوای نازنینم که نمی دونم در کجای دنیا علف کشان سرگردانه یاد کنم که بارها من را  با همین ترکیب جادویی در بلاد کفر از مرگ قریب الوقوع نجات دادند. نامشان جاوید راهشان پر رهرو باد. 

خوب برای درست کردن سوپ چه کنیم؟

1= پیاز داغ مفصلی آماده کنید و اجازه بدهید پیازها یک قدم با سوختن فاصله داشته باشند. از روغن کنجد یا زیتون برای اینکار استفاده کنید. 

2- یک کم کره به پیاز داغ اضافه کنید و بلافاصله دو یا سه جبه سیر له شده را به آن بیافزایید. 

3- بلافاصله بعد از افزودن سیر و تفت دادنش، یک قطعه زنجبیل به قاعده نصف خیار قلمی را در ان رنده کنید. 

4- سریع کار کنید و مواظب باشید که محتوای ظرفتون نسوزه. راستی ظرفتون از اول تا آخر آشپزی یکی است و آنهم قابلمه است. 

5- بلافاصله بعد از بلند شدن بوی سبر و زنجبیل ادویه های گرم و تند و تیز به ظرفتون اضافه کنید. پودر دارچین، تخم گشنیز کوبیده شده، کمی زردچوبه، فلفل سفید و سیاه و اگر داشتید دو قاشق پر پودر مخمر مغذی یا به قول غربی ها Nutritional Yeast. این ماده محترم به سوپ مزه Umami می ده که دقیقا نمی دونم یعنی چی ولی همان مزه ای است که گوشت و مرغ و ماهی به آبی که در ان در حال پخت هستند، پس می دهند. هر چی که هست گربه ها مخمر مغذی خیلی دوست دارند و کافیه که این پودر را به هر چیزی که آنها بهش لب نمی زنند اضافه کنید تا دولپی بخورنش. با این روش شلغم را هم می توانید به خورد گربه بدهید. پاشای من که عاشقشه. خلاصه این چیزهایی را که گفتم به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. 

6- خوب در اینجا ممکنه محتوای قابلمه تون خیلی خشک و مزخرف به نظر بیاد. از روی شعله برش دارید تا نسوخته. 

7- اگر پائیز و زمستان بود، در این مرحله نصف کدو تنبل کوچکی را که تمیز شسته و تخمه هاش را جدا کرده اید تکه تکه کنید و بگذارید کنار، همین بلا را سر سه چهار تا هویج متوسط یا کوچک هم بیاورید، اگر بهار و تابستان بود به جای سوپ آبدوغ خیار بخورید و بیخودی خودتان را با درست کردن غذایی که اصولا برای فصل سرماست عذاب ندهید ولی اگر خواستید عذاب بدهید به جای کدو تنبل از کدو سبز استفاده کنید. در هر حال این کدو ها با هم فامیل اند و جد بزرگشون یک جور Squash بوده. 

8- Eye Ball کنید و ببنید که برای پختن سبزیجاتی که خرد کرده اید چقدر آب لازمه، یک لیوان کمتر از حدستون پیمانه کنید و سبزی و آب را با هم به قابلمه افزوده و بگذارید تا زمان له شدن سبزیجات، قابلمه مذکور با در بسته اش روی شعله کم قرار داشته باشه و برای خودش خوش باشه. در هر حال این سوپ به آب زیاد برای حاضر شدن نیاز نداره. چند بار که سوپتون سوخت، یا آبکی از آب در آمد دستتون میاد میزان لازم آب چقدره. 

9-پختن سبزیجات ممکنه یک ساعت طول بکشه، ممکنه دو ساعت بگذارتتون سر کار ولی مهم نیست، شما موقعی که محتوای ظرف را له و نابود یافتید، شعله گاز را خاموش کرده و اجازه بدهید سوپتان از جوش و خروش بیافند. 

10- اگر به دسته سعادتمندانی که همزن دستی استیل دارند تعلق دارید بدون فوت وقت با همزن بیافتید به جون سوپتون. انقدر آن ماسماسک گرانبها را در قابلمه این ور و آن ور کنید که محتوای ظرف غلظت به خودش بگیره و سفت بشه. احتمالا رنگش هم نارنجی می شه. 

11-- اگر مثل من همزن دستی تون متعلق به دوران خوشگذارنی کامی در بلاد کفر بود و فلذا جنس بدنه اش مقاوم به حرارت نبود، صبر کنید تا سوپ خنک بشه و آنگاه بیافتید به جونش. 

12- این به جان افتادن از محتوای شل و ول و تا حدودی بی ریخت قابلمه تان حچم سیال بسیار غلیطی خواهد ساخت. رنگش هم به احتمال زیاد نارنجی خوش رنگی خواهد شد. 

13- همانطور که قبلا توضیح دادم همزدن سوپ با سرعت بالای همزن برقی باعث آزاد شدن پکتین خواهد شد و نهایتا سوپ غلیظی حاصل خواهد شد. 

14- جونم براتون بگه که در این مرحله می توانید کمی جوز هندی روی سوپ تون رنده کنید.شاید هم از همان اول بشه جوز را با همراه بقیه ادویه ها استفاده کرد.  حواستون باشه جوز هندی یک جور ماده توهم زا است که در مرز سمی بودن و سمی نبودن قل می خوره. یک ذره اش کافیه. خل و مسموم نشوید بیاندازید گردن رسپی من. 

15- بسته به سلیقه بازهم سوپتون را حرارت بدهید اما حواستون باشه پلیمر سلولزی قندی ای که به این شکل حاصل کرده اید در اثر حرارت دادن و هم زدن بیشتر می شکنه و آب محبوس در ساختار شکل گرفته آزاد می شه، ایضا اگر این پلیمر زیادی در یخچال بمونه به مایع چندش آوری تبدیل می شه. پس به اندازه وعده غذایی که می خواهید در عرض یک یا دو روز میل کنید، پیمانه کنید. 

15- برای گارنیش از برگ گشنیز استفاده کنید. 

16= اگر ذائقه تون به قرتی فرتی بازی های غربی آشنا است، از خامه ترش هم می توانید برای مزه دار کردنش استفاده کنید. می شه پنیر موزارلای تازه هم به آن اضافه کرد. اگر اجازه بدهید گرمای سوپ پنیر را شل و ول کنه، ریخت سوپ تون خیلی باحال می شه ولی پاک کردن قاشق و ظرفی که در مجاورت این Goo مشکوک قرار می گیره به این آسانی ها ممکن نخواهد بود. کاله خامه ترش های خوبی داره. پنیر موزارلا یا موتزارلای تازه کالین هم خوبه. نمیگم عالیه...در این وانفسا غنیمته. 

17- اگر از تره فرنگی، کدوی سبز، براکلی، و این چیزها به جای کدو تنبل نارنجی و هویج استفاده کنید سوپتون سبز می شه. 

18- اگر ویگن یا وجی تری ین نبودید به جای آب برای جوشاندن سبزی از Chicken Broth استفاده کنید و مسلما اگر از آبی که در آن قلم گوسفند پخته شده استفاده کنید هم سوپ خوشمزه تری خواهید داشت هم زندگی به مذاق تان شیرین تر چلوه خواهد کرد. 

19- در نهایت فکر نکنید ویگن بازی و وجی تری ین بازی به حفظ کره زمین و جلوگیری از انتشار گاز متان کمک می کنه. اون لوس بازی هایی که ویگن ها برای داشتن پنیر ویگن، گوشت ویگن، تخم مرغ ویگن، و زهر مار ویگن از خودشون در می کنند بیشتر به منابع محدود کره ارز* آسیب می زنه تا تحم مرغ کوفت کردن من. در ثانی من از کجا بیارم روزی سه میلیون تومن فقط پول آجیل لازم برای درست کردن پنیر ویگن بدهم؟ 

* دوستان محترم ممکنه به من خرده بگیرند که بی سواد کره عرض نه کره ارز، ولی برای ما که حیات و مماتمون حول محور ارز می چرخه، کره عرض مون هم حول محور ارز می چرخه. اگر غیر این بود بنده یک دونه از آن همزن های برقی استیل خوشگل خریده بودم و با همزن عهد بوق و غیر استاندارد کامی زندگی ام را مخدوش نمی کردم. 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳/۱۰/۰۹

نظرات  (۹)

کامشین جان مرسی بابت این بحث خوشمزه و اشتها اور. 

حقیقت رو بخواهی درک اینکه کسی برای رژیم غذایی خاصی و بر مبنای نیاز خاصی گیاهخواری رو انتخاب کنه ساده تر از تمام لاطایلاتی ست که در حاشیه این قبیل انتخاب ها گفته میشه. بعضی هاشون طوری جوش میارن موقع حرف زدن که فرقی با طالبان و عرعرزشی ها و البته بعضی رفقای قمپزیسیون ندارند. توی دهات ما به اینجور استدلال ها میگن supercazzola. خوشن دیگه خواهر 

پاسخ:
دقیقا شیرین جان. 
وقتی آدم با خودش صادق باشه می توانه بپذیره که مصرف گوشت و سایر فراورده های غذایی با منشا حیوانی را می شه به مرور کم کرد و بعضا به حذف دائمشون هم فکر کرد. در بهترین شرایط توصیه می شه که یک یا دو روز در هفته رژیم غذایی بدون گوشت یا لبنیات را تجربه کنیم. همین دو روز برای رفع خیلی از مشکلات زیست محیطی مفید خواهد بود. 
برخی از ویگن ها کم مانده عملیات انتحاری انجام بدهند و خودشون و بقیه را به فنا بدهند. اصلا نمی شه باهاشون بخث کرد. 

خیلی ممنون کامشین جون واقعا مرسی

پاسخ:
قابل شما را نداشت
۱۲ دی ۰۳ ، ۱۰:۰۰ تراویس بیکل

سلطان دو پست نوشتی و هیچی از آخوندها نگفتی.واقعا عجیبه

پاسخ:
حالا صبر کن. دارم مقدمات پختن اش را فراهم میکنم

دستور پخت سوپ پیاز خانم ویزلی رو نداری توی دست و بالت؟

پاسخ:
می توانم یک چیزی سرهم کنم ولی قطعا از جادو خالی است.
یک بار بیشتر سوپ پیاز نخوردم. آن باری هم که امتحانش کردم کمی گیج و سردرگم شدم
یک بار  دیگه اما کنار خیابان ظرف مخصوص سوپ پیاز را پیدا کردم. برش داشتم آوردم تهران کردمش قندون. خیلی هم خوشگله. 

خدایا فکر نمی‌کردم روزی دستور غذایی بخونم که این قدر  تحلیلی و علمی باشه و طنازانه هم نوشته شده باشه.خیلی باحال بود .هم زاویه دید یک شیمیست رو داره هم یک آدم طناز( شوخ با غلظت بالا) .امیدوارم با دورهمی نوش جان کردنش،همین اندازه بهتون خوش بگذره. :)

پاسخ:
مرسی ماریا جون. 
امیدوارم شما هم خوش باشید

نمی دونستم کنیاک واسه سرماخوردگی خوبه وگرنه هر طوری بود فراهم می کردم و خودم رو شفا می دادم

مرسی کامشین جان بخاطر آموزش این سوپ های خوشمزه.

پاسخ:
پرژین جونم 
بهترین چیز برای درمان سرماخوردگی برندی است. 
متاسفانه به محصولات داخلی اصلا اطمینانی نیست و گرنه می گفتم آره بهترین چیزه. 
شراب گرم با شکر و دارچین دوای واقعی سرما خوردگی است. 
نوش جان

سلام بر کامشین

امیدوارم حال و احوالت خوب باشه و از سوپی که درست کردی لذت برده باشی.

اینجا درباره سوپ نخونده بودم که خوندم:) . البته به کار من که نیومد، کلا از غذاهای آبکی خوشم نمیاد و شاید خوراک لوبیا چیتی فقط در میان اونها استثنا باشه که دوستش دارم . وگرنه بقیه تعطیل. البته باز سوپ سفید که شامل شیر و قارچ و ذرت و هویج و این حرفا هست رو باز نسبت به باقی سوپا دوست دارم. اما هر وقت سوپ میبینم میگم باز غذای مریض:))

این سوپ به قول تو وگن ها یه جای کارش میلنگه ها؛) کره داره. 

پاسخ:
ُسلام مهرداد جان 
از نکته بینی متشکرم ولی خوب کره ویگن هم داریم. همون مارگارین مشعشع

در شعر و ادبیات ایران ،عشق قامت زنانه ندارد

پاسخ:
کاملا درست می فرمایید آقای سید محسن. 

کامشین عزیزم 

از اونجایی من عاشق سوپم با لذت این پست رو خوندم 

البته چون یه ساعت پیش سوپ خوردم آب از لب و لوچم آویزون نشد 

پاسخ:
قره بالای عزیزم تو همین که افتخار دادی و اینجا آمدی برای من عالی است. 
الان هم سوپ لازم دارم اما حال درست کردنش را ندارم. 
برای ادم مریض باید سوپ درست کنند نه اینکه خودش دست به کار بشه
ماچ

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی